Το ποτό του χειμώνα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 750 ml Κρασί Merlot
- 150 ml Ζάχαρη (καστανή ή λευκή)
- 150 ml Νερό
- 100 γρ. Μέλι
- 50 ml Κονιάκ
- 6 Γαρύφαλλα
- 1 Ξύλο κανέλας
- 1 Αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 Πορτοκάλι
Πως το φτιάχνουμε:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύλο της κανέλας. Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα και μετά χαμηλώνουμε αρκετά, τόσο ώστε να μη κοχλάζει το νερό.
Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, το στύβουμε και ρίχνουμε το χυμό μέσα στο μείγμα.
Σφηνώνουμε τα γαρύφαλλα στο εξωτερικό του πορτοκαλιού και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
Προσθέτουμε επίσης τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κονιάκ και το μέλι. Συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε το μείγμα για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει πηχτό και σιροπιαστό αλλά χωρίς να βράζει.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε μέχρι να αρχίσει να ατμίζει ελαφρά.
Σουρώνουμε το μείγμα και σερβίρουμε σε ζεστά ποτήρια (για να μη σπάσουν), είτε σε ένα γυάλινο μπουκάλι, αφού πρώτα το ζεστάνουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com