Παραδοσιακό και πεντανόστιμο.
Τι θα χρειαστούμε:
- 800γρ. χοιρινό ψαρόνεφρι κομμένο σε κάθετες λεπτές φετες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο και 2κ.σ. για το σοτάρισμα του χοιρινού
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 4 σκ. σκόρδο τριμμένες
- 500 ml. νερό
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Πίτες
- Κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- Μαϊντανο ψιλοκομμένο
Πως το φτιάχνουμε:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χοιρίνο, τις 4κ.σ. ελαιόλαδο, την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ώστε η μαρινάδα να πάει παντού, σκεπάζουμε με μια διαφανής μεμβράνη και βάζουμε το κρέας στο ψυγείο για 6 ώρες να μαριναριστεί καλά.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ψαρόνέφρι και του δίνουμε καλό χρώμα απ’ όλες τις πλευρές .
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα μας.
Αποσύρουμε το σκέυος από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατέυουμε καλά με μια κουτάλα διορθώνουμε τη γέυση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε το χοιρινό ζεστό με ψητές πίτες, κρεμμύδι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com