Από τις «μαμαδίστικες» συνταγές που αγαπάμε.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 φορές περασμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 αυγά
- 1 κ.γ. Worcestershire sauce
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 50γρ. φρυγανιά τριμμένη
- ½ μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι-πιπέρι
- 10 φέτες μπέικον
Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και γεμίζουμε με νερό λίγο πιο πάνω από τη μέση. Μόλις βράσει προσθέτουμε 4 από τα 5 αυγά και τα βράζουμε για 4,5 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το βάζουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να κρυώσουν αμέσως τα αυγά. Όταν κρυώσουν τελείως τα βγάζουμε προσεχτικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη ώστε να κρυώσουν τα κρεμμύδια.
Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τη μουστάρδα, το μαϊντανό,τη Worcestershire sauce,τη φρυγανιά, το 5ο αυγό, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα τελείως.
Παίρνουμε μια ορθογώνια φόρμα κέικ 30x10, τη λαδώνουμε και τοποθετούμε τις φέτες μπέικον σε όλη της την επιφάνεια, έτσι ώστε να προεξέχουν δεξιά και αριστερά. Βάζουμε τη μισή ποσότητα κιμά απλώνοντας την κατά μήκος.
Καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά τα αυγά χωρίς να τα σπάσουμε, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τοποθετούμε κατά μήκος του κιμά σε ίσα διαστήματα. Καλύπτουμε από πάνω με τον υπόλοιπο κιμά και στη συνέχεια με τις άκρες του μπέικον που προεξέχουν ώστε να καλύψουμε το ρολό μας.
Μεταφέρουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να ξεκουραστεί εκτός φούρνου για 5 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com