Μην σας φαίνεται «βουνό», είναι πολύ πιο εύκολο!
Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά για το κότσι:
- 2 Χοιρινά κότσια με δέρμα
- 2 Κρεμμύδια, κομμένα στα οκτώ
- 2 Πάτατες, κομμένες στα τέσσερα
- 3 σκ. Σκόρδο
- 330 ml. Μαύρη μπύρα
- 3 Φύλλα δάφνης
- 2 στικ Σέλερι, κομμένα σε ροδέλες
- 3 Καρότα, κομμένα στη μέση και σε ροδέλες
- Αλάτι χοντρό
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Υλικά για τη μαρινάδα:
- 3 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
- 2 ½ κ.γ. Ρίγανη, ξερή
- 2 κ.σ. Κόλιανδρο, ξερό
- 2 κ.σ. Κρεμμύδι, σκόνη
- 3 κ.σ. Θυμάρι, ξερό
Πουρές για το σερβίρισμα
Πως το φτιάχνουμε:
Εκτέλεση για τη μαρινάδα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα το αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για το κότσι: Φορώντας γάντια μίας χρήσης, παίρνουμε ένα μαχαίρι και χαράζουμε το δέρμα των χοιρινών δημιουργώντας μικρές σχισμές . Τα λαδώνουμε και στη συνέχεια τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που φτιάξαμε. Αλατοπιπερώνουμε καλά και τα μεταφέρουμε μέσα σε μία γάστρα.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στη γάστρα προσεκτικά και ψήνουμε με τη γάστρα χωρίς καπάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
Μόλις περάσουν 15 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς, καπακώνουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ½ ωρες.
Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε ζεστό με πουρέ πατάτας.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com