Τη συνταγή την έκανα πρώτη φορά πέρυσι και είναι φανταστική. Και επειδή τα υλικά που θα δείτε πιο κάτω βγάζουν περίπου 60 κουλουράκια, να κεράσετε - όπως έκανα κι εγώ - και τους γείτονες, οι οποίοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Τι θα χρειαστούμε;
- 3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 αυγά
- 1/2 κιλό βούτυρο ( εγώ βάζω Φυτίνη)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 50 γραμ. αμμωνία
- 5 βανίλιες
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
Πώς θα τα φτιάξουμε;
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Αμέσως μετά ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τις βανίλιες και την αμμωνία, την οποία έχουμε πρώτα διαλύσει σε λίγο απ'το γάλα μας. Ανακατεύω και ρίχνω και το υπόλοιπο γάλα. Σιγά σιγά αρχίζω να ρίχνω το αλεύρι και να ζυμώνω.
Τοποθετώ τα κουλουράκια στα ταψιά, στα οποία έχω βάλει λαδόκολλα και τα αλείφω με αυγό ένα ένα με ένα πινελάκι. Έχω ανάψει το φούρνο στους 180 − 190 βαθμούς στον αέρα και τα ψήνω μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ( περίπου 20 με 30 λεπτά).