Η τέλεια συνταγή για αλμυρά ταρτάκια.
Τι θα χρειαστούμε:
- Λίγο βούτυρο για να βουτυρώσουμε τα σκεύη
- Λίγο βούτυρο γάλακτος λιωμένο
- 2 κ.σ τριμμένο κεφαλοτύρι
- 2 φύλλα ζύμη τάρτας
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 8-10 λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα (250gr.)
- 500gr. πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
- 280gr. καπνιστό τυρί
- 300gr. κρέμα γάλακτος 35%
- 5 αυγά
- 15gr. αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πως τις φτιάχνουμε:
Βουτυρώνουμε τα σκεύη για τα ταρτάκια και απλώνουμε τη ζύμη. Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας, ώστε να κάτσει ομοιόμορφα. Κόβουμε όση ζύμη περισσεύει από το σκεύος με ένα μαχαίρι.
Απλώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη πάνω από τη ζύμη και τοποθετούμε μερικά φασόλια για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 15’ και αφαιρούμε από το φούρνο.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και τα φασόλια.
Σε λίγο (λιωμένο) βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και το πράσο και σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μοιράζουμε τη γέμιση στα ταρτάκια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και το κεφαλοτύρι και περιχύνουμε πάνω από τη γέμιση.
Ψήνουμε για 25-30’ στους 175 βαθμούς.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com