Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κολοκύθι
- 1 καρότο
- 1κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κύβο ζωμό κότας
- δενδρολίβανο
- θυμάρι
- 4 τμχ λιαστή ντομάτα
- 1 κ.σ καπνιστή πάπρικα
- 250gr. τυρί κρέμα
- 50-100ml λευκό κρασί (για σβήσιμο)
- αλάτι & πιπέρι
- 2 φύλλα ζύμη (κρούστας)
Πως τα φτιάχνουμε:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο με το λάδι. Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και το κολοκύθι και σοτάρουμε καλά σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μισό κύβο κοτόπουλου και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ενώ είναι ακόμα ζεστό το σκεύος μας, προσθέτουμε, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, την πάπρικα, τη λιαστή ντομάτα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε καλά με λάδι και τοποθετούμε άλλο ένα από πάνω. Λαδώνουμε ξανά και κόβουμε στη μέση. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο «σταυρωτά» .
Παίρνουμε τη γέμιση, η οποία έχει κρυώσει, και την τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης. Κλείνουμε τις γωνίες στο κέντρο και τυλίγουμε όπως στα πουγκάκια. Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 -17 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com