Πρωτότυπο και θρεπτικό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
- 1 ½ κ.σ. Αλάτι,κοφτές
- 100 ml Γάλα
- ½ κ.σ. Μαγιά
- 125 γρ. Ρεβίθια
- 100 ml Νερό,σε θερμοκρασία δωματίου
- Ελαιόλαδο για το λάδωμα και το πασπάλισμα
- Σουσάμι (όσο επιθυμεί ο καθένας)
Πως το φτιάχνουμε:
Από την προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε τα ρεβίθια μας σε ένα μπολ.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό,τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για ένα με δύο λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Παράλληλα σε ένα πολυμίξερ βάζουμε τα ρεβίθια με το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι ,το μείγμα με τη μαγιά και το μείγμα με τα ρεβίθια και χτυπάμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Βγάζουμε τη ζύμη μας απο το μίξερ,η οποία έχει μια ελαφρώς κολλώδης υφή,την πλάθουμε με τα χέρια μας,δημιουργώντας ένα στρογγυλό σχήμα και την αφήνουμε μέσα σε ένα μπολ το οποίο το έχουμε λαδώσει για να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη χρησιμοποιούμε μία φόρα 30x15,τη λαδώνουμε ελαφρώς και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη.
Λαδώνουμε την επιφάνεια της ζύμης,προσθέτουμε όσο σουσάμι θέλουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 λεπτά.
Τη τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com