Ότι πρέπει για τον χειμώνα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 800 gr. παντζάρια ψιλοκομμένα
- 2 μέτριες πατάτες ψιλοκομμένες
- 10 gr. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 50 gr. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2 lt ζωμό ή νερό
- 180 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κλωναράκι μάραθο ψιλοκομμένο
Πως τη φτιάχνουμε:
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια, το κρεμμύδι και τις πατάτες για 3-4', ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το τζίντζερ και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20', μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ με λίγη ποσότητα από τον ζωμό, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και λείο μείγμα. Ανάλογα με το πως θέλουμε να είναι η τελική υφή της σούπας μας, προσθέτουμε ζωμό στο μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε την σούπα και την σερβίρουμε ζεστή ή κρύα. Προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι στο πιάτο και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μάραθο.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com