Καμία αντίσταση σε αυτό το πιάτο!
Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά για τις βάφλες:
- 4 Αυγά, μέτρια
- 2 κ.σ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
- 8 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 860 ml. Γάλα, πλήρες
- 500 γρ. Αλεύρι, γ.ο.χ
- 1 κ.σ. Βανίλια εκχύλισμα
- Αλάτι
Υλικά για το κοτόπουλο:
- 2 Στήθη κοτόπουλου
- 100 γρ. Κορν φλέικς ,θρυμματισμένα
- 30 γρ. Παρμεζάνα, τριμμένη
- 180 γρ. Αλεύρι, γ.ο.χ
- 2 Κρόκους, χτυπημένους
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για τη honey-mayo
- 230 γρ. Μαγιονέζα
- 3 κ.γ. Μέλι
- Ξύσμα και χυμό από ένα lime
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
- Μαρούλι
Πως το φτιάχνουμε:
Παίρνουμε τα στήθη κοτόπουλου και με ένα ίσιο μαχαίρι κόβουμε το κάθε στήθος στη μέση οριζόντια και μετά στα τέσσερα.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι, σε ένα διαφορετικό τους κρόκους και σε ένα άλλο την παρμεζάνα μαζί με τα κορν φλείκς, και τα βάζουμε στη σειρά. Πανάρουμε το κοτόπουλο περνώντας το πρώτα από το μπολ με το αλεύρι, ύστερα με το αυγό και τέλος με τα κορν φλέικς και την παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο μέχρι να κάψει και στη συνέχεια τη τηγανίζουμε τα κοτόπουλα δύο-δύο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τις βάφλες. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένας πηχτός χηλός. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας αδειάζουμε δόσεις από το χηλό μέσα στο μηχάνημα για τις βάφλες και τις ψήνουμε. Αν δεν έχουμε μηχάνημα για βάφλες μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείφοντας το με λίγο ελαιόλαδο, γυρνώντας τες και από τις δύο πλευρές ώστε να ψηθούν καλά. Όταν είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τη honey-mayo. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σύνθεση φαγητού: Παίρνουμε τις βάφλες, τις αλείφουμε με honey-mayo,τοποθετούμε μαρούλι, το κοτόπουλο και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com