Από τις πιο ωραίες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 μεγάλη στρογγυλή κολοκύθα
- 1 κιλό μοσχάρι,από σπαλομίτα,κομμένο σε κύβους 5x5εκ.
- 2 μέτρια κρεμμύδια,κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- 4 καρότα,κομμένα στη μέση και σε ροδέλες
- 2 πράσινες πιπεριές,κομμένες στα οκτώ
- 3-4 πατάτες,κομμένες σε χοντρά κυβάκια
- 1 κύβο ζωμό βοδινό
- 2 σκ. σκόρδο,ψιλοκομμένες
- 400 γρ. ντομάτα,κονκασέ
- 6 λευκά μανιτάρια,κομμένα στα τέσσερα
- 1 κ.γ. worcestershire sauce
- 3 στικ σέλερι,σε κάθετες χοντρές φέτες
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 180 ml κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 lt. νερό
Πως το φτιάχνουμε:
Παίρνουμε την κολοκύθα και με ένα μικρό πριονωτό μαχαίρι κόβουμε κυκλικά το πάνω μέρος της, δημιουργώντας έτσι ένα καπάκι. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού καθαρίζουμε το εσωτερικό της κολοκύθας, αφαιρώντας τα σπόρια και τη ψίχα. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό της κολοκύθας και την αφήνουμε ανάποδα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.
Εκτέλεση για τη γέμιση. Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,προσθέτουμε το λάδι και το μοσχάρι και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα.Μόλις πάρει χρώμα το κρέας,το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ
Έπειτα,στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές,τα καρότα,το σέλερι,τις πατάτες και τα σοτάρουμε καλά για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν,ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα σε τακτά χρονικά διαστήματα.Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο,τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε το μοσχάρι από το μπολ ξανά μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Έπειτα σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε ,το νερό, την worcestershire sauce,το ζωμό βοδίνου,την πάπρικα,χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μοσχάρι να βράσει για περίπου 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει.(χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.)
Όταν το κρέας είναι έτοιμο,προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, και το αφήνουμε να βράσει για ακόμα 5 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου,στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω του την κολοκύθα.Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας προσεκτικά μέσα στη κολοκύθα και την κλείνουμε με το καπάκι που δημιουργήσαμε.
Αλείφουμε την κολοκύθα με ελαιόλαδο και την ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα
Μόλις είναι έτοιμη η κολοκύθα,σερβίρουμε σε πιάτο ή τρώμε κατευθείαν από μέσα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com