Πιάτο για κυριακάτικο τραπέζι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 3-4 κ.σ. γεμάτες τριμμένη παρμεζάνα
Υλικά για τη γέμιση:
- 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο από τα κοτσάνια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 2 πρέζες τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κρόκοι αυγού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα:
- 700 ml. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 σκ. σκόρδο, σπασμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί για περίπου 5 λεπτά.
Αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε πολύ καλά το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το τυρί κρέμα, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Εκτέλεση για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κανελόνια και πασπαλίζουμε με το βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 20’-25’.
Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε λίγο εκτός φούρνου για περίπου 5’ και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com