Ένα πιάτο πραγματικά ασυνήθιστο που θα λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1,5 kg. μοσχάρι ελιά κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 πράσσο ψιλοκομμένα
- 1 στικ σέλερυ
- 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 ξυλάκι κανέλλας
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 3 φύλλα δάφνης
- 200 ml. κόκκινο κράσι
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- 400 γρ ντομάτα κον κασέ
- 1,5 λίτρο νερό
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- Αλάτι – Πιπέρι
- 500 γρ. τριβελάκι
Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού σε ένα μπολ, τα λαδώνουμε καλά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε σε δόσεις το μοσχαράκι μέχρι να τσιγαριστεί πολύ καλά από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά, συμπληρώνουμε με λίγο λάδι αν χρειαστεί.
Μόλις δώσουμε χρώμα σε όλο το κρέας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρότο, το πράσσο, το σελέρυ, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν, και ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα κον κασέ, τον κύβο , τις δάφνες, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς σιγανό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2- 2,5 ώρες.
Παράλληλα βράζουμε το τριβελάκι σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστεί το σουρώνουμε και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Μόλις δέσει η σάλτσα και μαλακώσει το κρέας αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα, ανακατεύουμε με μια κουτάλα απαλά και προσθέτουμε μέσα το τριβελάκι ανακατεύουμε ώστε να πάει η σάλτσα σε όλα τα ζυμαρικά.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com