Όσες συνταγές και να δοκιμάσουμε, θα μας αρέσουν όλες.
Τι θα χρειαστούμε:
- 120 γρ. Βρώμη εκ των οποίων τα 20γρ. τα θρυμματίζουμε πολύ καλά στο multi
- 120 γρ. Ηλιόσπορο
- 1/2 κγ. Αλάτι χοντρό
- 170 γρ. Ψιλοκκομμένη κουβερτούρα
- 40 γρ. Ηλιέλαιο
- 70 γρ. Μαργαρίνη
- 90 γρ. Μέλι
- 140 γρ. Κράνμπερις
- 70 γρ. Φυστίκι Αιγίνης χοντροκομμένα
Πως το φτιάχνουμε:
Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε τη βρώμη, τη σκόνη βρώμης, τον ηλιόσπορο, το αλάτι, την κουβερτούρα, τα κράνμπερις και τα φυστίκια Aιγίνης.
Σε ένα άλλο μπoλ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Έπειτα το αδειάζουμε πάνω από το μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε μια τετράγωνη φόρμα 25×25εκ. και τη λαδώνουμε ελαφρά. Αδειάζουμε το μείγμα και πιέζουμε πολύ καλά με τα χέρια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 25'-30'.
Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως το ξεφορμάρουμε το κόβουμε και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com