Όλες οι πίτες μου αρέσουν, ειδικά όταν δεν γίνονται με πολύ φασαρία στην κουζίνα. Η Ερατώ μοιράζεται μαζί μας μια συνταγή για μανιταρόπιτα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 500 γραμμάρια μανιτάρια σε στελέχη.
- Ένα τέταρτο μπέικον
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 συσκευασίες mix τυριών ή 500 gr. τριμμένα τυριά της επιλογής σας (Cheddar οπωσδήποτε! Δίνει extra νοστιμιά)
- 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους.
Πως την φτιάχνουμε;
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον με τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας, αφού πρώτα βουτυρώσουμε τον πάτο.
Ρίχνουμε στη συνέχεια τα τσιγαρισμένα μανιτάρια με το μπέικον και από πάνω τα τριμμένα τυριά. Τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω την κρέμα γάλακτος και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 1800C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια (Περίπου 45΄ με 1 ώρα).