Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για χαλβά, αλλά αυτή που μας έστειλε η Βούλα μου φαίνεται διαφορετική. Και σε τρόπο παρασκευής αλλά και σε γεύση σίγουρα λόγω των υλικών που χρησιμοποιεί.
Τι θα χρειαστούμε;
- 250 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
- 1 πακέτο ινδική καρύδα
- Λίγες βανίλιες
- 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο ή λάδι.
Πως τον φτιάχνουμε;
Σε ένα σκεύος βάζουμε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και το λάδι. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το σιμιγδάλι, τη καρύδα, τις βανίλιες και μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα υλικά και τ' αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Κατόπιν κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε λίγο να πήξει μερικώς. Σε ένα ταψάκι πασπαλίζουμε το πυθμένα με λίγη καρύδα, ρίχνουμε το χαλβά και αφού κρυώσει λίγο το ξαναπασπαλίζουμε με καρύδα και το βάζουμε στο ψυγείο.