Υπάρχει κανείς που δεν του αρέσει η καρυδόπιτα; Η συνταγή της Κωνσταντίνας φαίνεται αρκετά εύκολη, λέτε να την δοκιμάσουμε;
Τι θα χρειαστούμε;
- 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
- 140 γραμμάρια σιμιγδάλι χονδρό
- 320 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλάκια γλυκού σόδα
- 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
- 1/2 νεροπότηρο κονιάκ
- 3 γιαούρτια
Για το σιρόπι
- 350 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- φλούδα λεμονιού
Πως την φτιάχνουμε;
Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά με το χέρι. Προσθέτουμε το κονιάκ και τα γιαούρτια και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός.
Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Όταν κρυώσει το χαράζουμε και περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι.