Συνταγές σαν αυτή που μας έστειλε η Μαρίνα από την Κέρκυρα, είναι πολύ εύκολες, γρήγορες και δεν υπάρχει περιθώριο να μην πετύχουν.
Τι θα χρειαστούμε;
- 500 γραμμάρια βρώμη
- 4 μπανάνες
- 1 μήλο κόκκινο ή 1 αχλάδι
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
- 2-3 κουταλάκια γλυκού βούτυρο
- 2-3 κουταλιές σούπας μέλι
- Λίγη κανέλα
- Μια χούφτα φουντούκια ή αμύγδαλα(προαιρετικά)
- Λίγες νιφάδες μαύρης σοκολάτας(προαιρετικά)
Πως τις φτιάχνουμε;
Χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνουν χυλός όλα τα παραπάνω εκτός από τη βρώμη και τις νιφάδες.
Μετά ανακατεύουμε το χυλό με τη βρώμη και τις νιφάδες.
Απλώνουμε σε ταψάκι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να σκληρύνει λίγο από πάνω. Περίπου για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς στον αέρα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μπάρες.
Διατηρείτε για 4-5 μέρες.