Η Χαρά μας έστειλε την συνταγή που κάνει κάθε χρόνο και ξετρελαίνει τους καλεσμένους της. Ομολογώ πως είναι πιο εύκολη από ότι φανταζόμουν. Μήπως να την δοκιμάσουμε;
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 συκωταριά
- 1 πατσά
- 8 ποδαράκια
- Εντεράκια
- 1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1-2 μαρούλια
- Άνιθο
- Αλάτι, πιπέρι
- 3-4 αυγα
Πως την φτιάχνουμε;
Ζεματίζουμε την συκωταριά, τα εντεράκια και την πατσά και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια με το ψαλίδι.
Χαράζουμε τα ποδαράκια στην μέση και τα τσιγαρίζουμε με ένα καμινέτο.
Τυλίγουμε το έντερο στα ποδαράκια. Ότι μας περισσέψει το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Τα αφήνουμε σε μια μεγάλη λεκάνη και στην κατσαρόλα μας βάζουμε ελαιόλαδο. Εκεί τσιγαρίζουμε τα μυρωδικά μας μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα μαρούλια.
Ρίχνουμε τα κρεατικά και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βραστό νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει αρκετές ώρες.
Λίγο πριν το φάμε το αυγοκόβουμε.