Πρωτότυπο και γευστικό!
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
- 200 γρ. καρύδια
- 1 κ.γ. αλάτι
- 280 γρ. χουρμάδες ,χωρίς το κουκούτσι
Για τη γέμιση:
- 230 γρ. κάσιους
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή γάλα καρύδας
- 120 ml. σιρόπι σφενδάμου
- ½ κ.γ. αλάτι
- 90 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 1 κ.γ. κανέλα,τριμμένη
- 1 κ.γ βανίλια,εκχύλισμα
- ½ κ.γ. τζίντζερ,σε σκόνη
- ¼ κ.γ. μπαχάρι.τριμμένο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο,τριμμένο
Πως το φτιάχνουμε:
Σε ένα μπολ με ζεστό νερό αφήνουμε τα κάσιους να μουλιάσουν για 1 ώρα.
Εκτέλεση για τη βάση. Βάζουμε τους χουρμάδες μέσα στο multi και τους χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία πάστα. Μεταφέρουμε την πάστα σε ένα μπολ και χτυπάμε πάλι στο multi τα καρύδια μαζί με το αλάτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Αδειάζουμε τα καρύδια μέσα στο μπολ με τους χουρμάδες και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Λαδώνουμε ελαφρά μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας στη βάση χωρίς να δημιουργήσουμε τοιχώματα. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Εκτέλεση για τη γέμιση. Μόλις τα κάσιους μουλιάσουν καλά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να στραγγίξουν.
Στη συνέχεια στο μπλέντερ αδειάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση μαζί με τα κάσιους και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση.
Έπειτα μεταφέρουμε το γλυκό,στο ψυγείο για 30-35 λεπτά περίπου.
Τέλος,βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο,ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com