Η απόλυτη ιδέα για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε φέτες
Για τη μαρινάδα:
- 1 κ.σ.σκόνη μουστάρδα
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. worcester sauce
- ½ κ.σ. σκόρδο σκόνη
- 5-6 κ.σ ελαιόλαδο και έξτρα για το ψήσιμο της πανσέτας
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
- 1 κ.γ. πελτέ τομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το γιαούρτι:
- 250 γρ. γιαούρτι, πλήρες
- 4 κλωνάρια δυόσμο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 25 ml. χυμό λεμόνι
- 20 ml. λευκό ξύδι
- 50 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι λευκό
Για το σερβίρισμα:
- Πίτες
- 2 τομάτες, κομμένες σε κάθετες φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τις πανσέτες και τις ανακατεύουμε καλά ώστε η μαρινάδα να πάει σε όλο το κρέας.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τις πανσέτες μέχρι να πάρουν ένα σκούρο ξανθό χρώμα.
Έπειτα τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για το γιαούρτι: Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Για το σερβίρισμα: Τοποθετούμε το κρέας σε μια πιατέλα και δίπλα του απλώνουμε το γιαούρτι, τις τομάτες και τα κρεμμύδια.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com