Και θα λερώσετε μόνο ένα σκεύος!
Τι θα χρειαστούμε:
- 700gr στήθος κοτόπουλου
- 150gr μανιτάρια λευκά ή Portobello
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 5 φέτες μπέικον
- 225gr κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ πάπρικα
- 6 τεμάχια λιαστή ντομάτα
- 500gr πέννες ή φαρφάλες
- 150gr σπανάκι
- 120gr παρμεζάνα
- 1 κύβο κοτόπουλο ή λαχανικών (σε 900gr νερό)
- αλάτι & πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια, αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και προσθέτουμε στο σκεύος το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μπέικον και σωτάρουμε. Κατόπιν, προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και 600gr από τον ζωμό κότας ή λαχανικών που έχουμε παρασκευάσει λιώνοντας τον κύβο σε ζεστό νερό. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει. Ακολούθως, προσθέτουμε το ζυμαρικό μας.
Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό όσο "ζητάει" το ζυμαρικό μας. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι και την λιαστή ντομάτα, την οποία έχουμε κόψει σε λωρίδες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σωταρισμένο κοτόπουλο.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε λίγο. Το πιάτο μας είναι έτοιμο! (Τα ζυμαρικά μας θα πρέπει να είναι al dente.)
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com