Άλλη μια παραδοσιακή συνταγή που θα λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 Πακέτο φύλλα κρούστας
- 300 γρ. Κασέρι ή ημίσκληρο τυρί
- 300 γρ. Παστουρμά, λεπτοκομμένος
- 200 γρ. Γιαούρτι
- 100 γρ. Λιαστή ντομάτα
- 100 ml Ελαιόλαδο
- 15 Ντοματάκια τσέρι, κομμένα στη μέση
- 1 Αυγό, χτυπημένο με 2 κ.σ. γάλα
- Μαυροκούκι, για το πασπάλισμα
- Σουσάμι, για το πασπάλισμα
Πως την φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Καθαρίζουμε το περισσότερο τσιμένι από τον παστουρμά και τον τοποθετούμε σε ένα πιάτο για να τον χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Το τσιμένι είναι η πάστα μπαχαρικών που βρίσκεται τριγύρω από το κρέας.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ξύλο κοπής και με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση. Έπειτα κόβουμε σε λωρίδες τις λιαστές ντομάτες ενώ τέλος κόβουμε το κασέρι σε χοντρές φέτες πάχους μισού εκατοστού περίπου.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Πασπαλίζουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και στρώνουμε το επόμενο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε δύο φορές ακόμη χωρίς όμως να ρίξουμε ελαιόλαδο στο τέταρτο και τελευταίο φύλλο.
Γεμίζουμε την πίτα στρώνοντας πρώτα τον παστουρμά, έπειτα το κασέρι και τέλος τα ντοματίνια με τις λιαστές ντομάτες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι κουταλιά κουταλιά φροντίζοντας να πάει σχεδόν παντού.
Προσθέτουμε τρία φύλλα από πάνω κάνοντας την ίδια διαδικασία με πριν. Έπειτα μαζεύουμε τα περισσεύματα προς τα μέσα και τα λαδώνουμε πολύ καλά. Τέλος βάζουμε τρία ακόμη φύλλα τσαλακώνοντας τα ώστε το καθένα να καλύπτει το ⅓ της επιφάνειας.
Αλείφουμε την πίτα με τη βοήθεια ενός πινέλου με το μείγμα του αυγού και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι και σουσάμι. Χαράζουμε την πίτα σχηματίζοντας 9-12 κομμάτια και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι τα φύλλα να έχουν ροδίσει πολύ καλά.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com