Φανταστική ιδέα για κολατσιό.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 500γ ρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. ξερή μαγιά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 120 ml. γάλα, χλιαρό
- 200 ml. νερό, χλιαρό
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη ,κρυσταλλική
- 1 κ.γ. μπούκοβο
Για τη γέμιση:
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. τυρί Gouda τριμμένο (προαιρετικά)
- 6 φύλλα βασιλικού,ψιλοκομμένα
- ¼ μάτσο κόλιανδρο,ψιλοκομμένο
- 6 φύλλα δυόσμο,ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από ένα λάιμ
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο,σπασμένη
- 2κ.σ. σουσάμι
Πως τα φτιάχνουμε:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε, το αλεύρι, τη μαγιά, το νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και τη ζάχαρη.
Ζυμώνουμε με το γάντζο για λίγο και ρίχνουμε το αλάτι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει ένα μαλακό και λείο ζυμάρι.
Μόλις ετοιμαστεί αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας ,αδειάζουμε το ζυμάρι και το ζυμώνουμε για άλλα 2 λεπτά με τα χέρια μας. Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι ,το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα..
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση βάζοντας σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το τυρί Gouda,τα μυρωδικά, το ξύσμα λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Αδειάζουμε τη ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας και τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα ζυμάρια μας σε ορθογώνιο σχήμα πάχους 1εκ. Χωρίζουμε τη γέμιση στα δύο και την απλώνουμε πάνω από τα ζυμάρια μας.
Τυλίγουμε σε ρολό το κάθε ζυμάρι, τσιμπάμε τις άκρες να κλείσουν κα και το κόβουμε κάθετα σε 4-5 ίσα κομμάτια.
Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το λάδι για την επικάλυψη το σκόρδο και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του ζυμαριού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν τα αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com