Πολύ πιο εύκολη συνταγή από όσο φαντάζεστε.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. αλάτι
- 350 ml. χλιαρό νερό
- 50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Πως τις φτιάχνουμε:
Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά σε χλυαρό νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή αλλά όχι να κολλάει ζύμη.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ρίχνουμε τη ζύμη και της δίνουμε το σχήμα μπάλας, τη βάζουμε σε έμα λαδωμένο μπολ το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη στα 8 με ένα πλάστη τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 15εκ. τα ζυμάρια και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα για 15 λεπτά.
Καίμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ψήνουμε την κάθε πλευρά της πίτας για 1 λεπτό και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com