Θα την αγαπήσετε!
Τι θα χρειαστείτε:
- 100 γρ. βούτυρο
- 8 χοντρές φέτες τσουρέκι
- Κανέλα, τριμμένη για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι
- 500 ml νερό
- 500 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα
- 500 ml. γάλα
- 110 γρ. ζάχαρη, διαιρεμένη
- 70 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. κορν φλάουερ
- 15 γρ. σιμιγδάλι
- 1 αυγό (μεγάλο)
- 2 βανίλιες
Πως τη φτιάχνουμε:
Για το σιρόπι: Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι πάνω από δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις γίνει αυτό αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Για την κρέμα: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αδειάζουμε το γάλα, τη μισή ποσότητα από τη ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
Στο διάστημα αυτό τοποθετούμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, το σιμιγδάλι και τα αυγά χτυπώντας τα καλά με ένα σύρμα ώστε να ομογενοποιήθουν πολύ καλά μέχρι να πάρουν τη μορφή μιας παχύρευστης κρέμας.
Μόλις το γάλα πάρει θερμοκρασία το κατεβάζουμε από τη φωτιά και με μία κουτάλα το ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα των αυγών ώστε να πάρουν θερμοκρασία. 5-6 κουτάλες είναι αρκετές.
Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε πίσω στην φωτιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός συνεχώς με κυκλικές κινήσεις για να μη μας κολλήσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας.
Μόλις η κρέμα σφίξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος καλύπτουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε ξανά.
Για τη συναρμολόγηση του γλυκού: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μια ποσότητα από το βούτυρο και μόλις λιώσει καλά βάζουμε τις φέτες γυρίζοντας τες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βάζουμε λίγη κρέμα στο πιάτο και από πάνω τοποθετούμε τη φέτα από το τσουρέκι. Τέλος προσθέτουμε λίγο σιρόπι και λίγο κανέλα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com