Σήμερα δεν θα τον παραγγείλουμε απέξω!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή λαιμό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
Για τη μαρινάδα:
- 100 ml ελαιόλαδο
- 50 ml σόγια σος
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- ½ κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.σ. πάπρικα
- ½ κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. αστεροειδή γλυκάνισο, τριμμένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 4 πίτες γύρου
- 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Υπόλοιπα υλικά:
- 1 ξινόμηλο
- Καλαμάκια για σουβλάκια
Πως το φτιάχνουμε:
Κόβουμε με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού το χοιρινό κάθετα σε λεπτές λωρίδες.
Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας ανακατεύοντας πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο. Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε μια λαδόκολλα. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Κόβουμε ένα κομμάτι από το ξινόμηλο. Το βάζουμε στο ταψί με τη μεγαλύτερη πλευρά να ακουμπά πάνω στη λαμαρίνα και πάνω του καρφώνουμε την πίσω πλευρά ενός ξυλάκι από σουβλάκι. Η μύτη από το καλαμάκι πρέπει να είναι προς τα πάνω.
Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι από το μπούτι και το καρφώνουμε στο καλαμάκι.
Τοποθετούμε προσεκτικά το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρώμα.
Παράλληλα ζεσταίνουμε τις πίτες και κόβουμε τα λαχανικά τις γαρνιτούρας με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού όπως αναγράφεται στη συνταγή.
Βγάζουμε το χοιρινό από το φούρνο και το κόβουμε προσεκτικά σε λεπτές φέτες. Σερβίρουμε πάνω στις πίτες που έχουμε ζεστάνει από πριν ενώ προσθέτουμε περιμετρικά τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το γιαούρτι.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com