Με ιταλικό...αέρα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. spaghetti
- 5 κ.σ. βούτυρο
- 1 1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γρ. παρμεζάνα
- 150 γρ. πεκορίνο τριμμένο
Πως το φτιάχνουμε:
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια 2-3 λεπτά πιο λίγο από όσο λέει η συσκευασία.
Αφού ετοιμαστούν κρατάμε 120γρ. από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και έπειτα τα σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3κ.σ. βούτυρο και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τα μακαρόνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί.
Ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η σάλτσα να πάει σε όλα τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε αμέσως ζέστα όπως είναι.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com