Πανεύκολη συνταγή με αποτέλεσμα που…μυρίζει καλοκαίρι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 600 γρ. Σαρδέλες, καθαρισμένες
- 120 ml Ελαιόλαδο
- 2 Κρεμμύδια, μέτρια
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- 1 Λεμόνι, τον χυμό του
- Μαϊντανό
- Καπνιστή πάπρικα
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τις φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις.
Παίρνουμε ένα ξύλο κοπής και το τοποθετούμε μπροστά μας. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε πρώτα στη μέση, και μετά σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις σαρδέλες, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά εκτός του μαϊντανού και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και σκεπάζουμε με δύο φύλλα αλουμινόχαρτο ώστε να κλείσουμε καλά όλο το ταψί.
Ψήνουμε για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί από το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Βγάζουμε τις σαρδέλες από το φούρνο και προσθέτουμε μαϊντανό κατά τα γούστα μας. Τέλος περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com