Υγιεινό, θρεπτικό και πεντανόστιμο.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κοτόπουλο, κομμένο στα 4
- 50 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 200 γρ. κινόα, ξεπλυμένη
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
- 1 μικρό καρότο, τριμμένο
- 150γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το κοτόπουλο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και δίνουμε χρώμα στο κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές μέχρι να χρυσαφίσει.
Μόλις ετοιμαστεί το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα, από κάτω βάζουμε ένα ταψί του φούρνου και ψήνουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά.
Παράλληλα βράζουμε την κινόα σε αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει, τη σουρώνουμε και την αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύδι, το υπόλοιπο λάδι, το καρότο, τη φέτα, το βασιλικό, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο το σερβίρουμε ζεστό με την κινόα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com