Ασύγκριτος συνδυασμός γεύσεων!
Τι θα χρειαστούμε:
- Χυλοπίτες
- 1,200κg. μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και χωρίς πέτσα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 στικ σέλερυ
- 2 σκ. Σκόρδο
- 1 κγ. πελτέ ντομάτας
- 4+4 κσ. Ελαιόλαδο
- 200 γρ. Μαύρη μπύρα
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1/4 κγ γαρύφαλλο τριμμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 150 γρ. Νερό ζεστό
- Αλάτι - πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Κόβουμε τα μπούτια κοτόπουλου στα 4 τα βάζουμε σε εάν μπολ τους ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα μπούτια. Δίνουμε χρώμα καλό στο κρέας χωρίς να ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις ετοιμαστούν τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Χωρίς να σβήσουμε τη φωτιά και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τις άλλες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι το σκόρδο και το σέλερυ ψιλοκομμένα. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο σβήνουμε με τη μπύρα και ρίχνουμε μέσα την κανέλα το γαρύφαλλο και τις δάφνες. Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
Παράλληλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες. Μόλις ετοιμαστούν τις σουρώνουμε πασπαλίζουμε με λίγο λαδί για να μην κολλήσουν και αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις μαγειρευτεί το κοτόπουλο αλατοπιπερώνουμε καλά και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε όλα τα κομμάτια από την κατσαρόλα τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού η σάλτσα.
Σε περίπτωση που η σάλτσα είναι πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τις χυλοπίτες το κοτόπουλο από πάνω και πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο κεφαλοτύρι ή μια ωραία μυζήθρα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com