Η παραδοσιακή συνταγή που θα αγαπήσετε.
Τι θα χρειαστούμε: (Υλικά για ένα ταψί 35x30):
- 550 γρ. Καλαμποκάλευρο
- 300 γρ. Νερό
- 200 ml Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 1200 γρ. Σπανάκι
- 300 γρ. Φέτα
- 120 γρ. Φρέσκο κρεμμύδι
- 50 ml Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Άνηθο (προαιρετικά)
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C με αέρα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μας.
Έπειτα προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός λίγο πιο σφιχτός από το χυλό για κρέπες. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε ξανά.
Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα μας. Τα κόβουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε πιέζοντας τα χόρτα με τα χέρια μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη φέτα αφού τη σπάσουμε με το χέρι μας. Αν επιλέξουμε να βάλουμε άνηθο το κάνουμε σε αυτό το σημείο αφού πρώτα τον ψιλοκόψουμε.
Λαδώνουμε καλά ένα το ταψί μας και απλώνουμε το μισό μείγμα του χυλού. Αφού λαδώσουμε λίγο την παλάμη μας, πιέζουμε το χυλό ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια ώστε να έχει το ίδιο πάχος φροντίζοντας να πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι μας τα χόρτα ώστε να μην παίρνουμε πολλά υγρά.
Τα υγρά από τα χόρτα που έχουν μείνει τα ρίχνουμε στο μπολ με το χυλό ώστε να τον αραιώσουμε λίγο. Αν είναι αρκετά σφιχτός τον αραιώνουμε λίγο ακόμη.
Απλώνουμε το χυλό πάνω από τα χόρτα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com