Ξεφύγετε από το κλασικό cheesecake.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
- 350 γρ. Μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση:
- 650 γρ. τυρί κρέμα
- 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 340 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα
- 120 γρ. μαρμελάδα raspberry
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ.
Τοποθετούμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως. Αδειάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Απλώνουμε το μείγμα στη βάση της τάρτας με τα χέρια μας πιέζοντας το και προσέχοντας να έχει ομοιόμορφη επιφάνεια.
Μεταφέρουμε το σκεύος μέσα στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει για 30 λεπτά.
Εκτέλεση για τη γέμιση: Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2 – 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το τυρί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μόλις αφρατέψει το μείγμα συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τα αυγά ένα-ένα και στο τέλος το εκχύλισμα βανίλιας.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα τυριού. Από πάνω απλώνουμε με ένα κουτάλι τη μισή μαρμελάδα, στη συνέχεια αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα τυριού, από πάνω την υπόλοιπη μαρμελάδα και με ένα μαχαίρι απλώνουμε τη μαρμελάδα στην επιφάνεια στην επιφάνεια της γέμισης δημιουργώντας σπιράλ.
Βάζουμε το cheesecake στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά ώστε να ψηθεί στις άκρες αλλά στο κέντρο να παραμένει ελάχιστα μαλακό.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Μόλις παγώσει κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com