Το τέλειο ορεκτικό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. γιαούρτι
- 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 3 αυγά
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 150 γρ Gouda τριμμένη
- 150 γρ. κασέρι τριμμένο
- 350 γρ. φέτα τριμμένη
- 10 κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. κοφτό πιπέρι
Τι θα χρειαστούμε:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, τη Gouda, το κασέρι, τη φέτα, το θυμάρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αλείφουμε ένα σκεύος 15*25 αδειάζουμε το μείγμα της τυρόπιτας μέσα και ψήνουμε για 40’-50’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει για 10’, κόβουμε σε μερίδες και την σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com