Ο Δημήτρης μας έστειλε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε την παραδοσιακή συνταγή της Αγρινιώτικης λαδοραβανί.
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 ποτήρια ελαιόλαδο
- 4-5 ποτήρια νερό
- Μισή φλούδα λεμονιού
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 συσκευασία σιμιγδάλι χοντρό
- 1 συσκευασία σιμιγδάλι ψιλό.
Πως το φτιάχνουμε;
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το νερό, την φλούδα λεμονιού και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα μπωλ βάζουμε και ανακατεύουμε τις δύο συσκευασίες σιμιγδάλι και στη συνέχεια το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα.
Αλείφουμε ένα πυρέξ με λάδι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Το ισιώνουμε και το κόβουμε σε σχήμα ρόμβου.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.