Σαν να λέμε…ομελέτα!
Τι θα χρειαστούμε:
- 10 αυγά
- 2 μεγάλα (ή 4 μικρά) χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- 4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση και έπειτα κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- 120 ml. γάλα εβαπορέ
- 150-200 ml. ελαιόλαδο
- 150-200 γρ. μυζήθρα, τριμμένη
- 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 - 3 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
Πως τη φτιάχνουμε:
Καίμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 4’. Στη συνέχεια ρίχνουμε, τα κολοκυθάκια, τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για άλλα 5’.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε να το φαγητό να πάρει μια βράση.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το εβαπορέ, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο και τη μυζήθρα.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6’-7’. Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο το τοποθετούμε πάνω από το τηγάνι και αναποδογυρίζουμε τη φρουτάλια στο πιάτο. Επιστρέφουμε την ομελέτα στο τηγάνι και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 6’-7’.
Σερβίρουμε τη φρουτάλια ζεστή.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com