Μια από τις πιο πρωτότυπες συνταγές που έχουμε διαβάσει, μας στην έστειλε η Άννα. Το λέει μπανανόψωμο και είναι ένα γλυκό που συνδυάζεται άψογα με πραλίνα φουντουκιού.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κουτάλι του γλυκού βούτυρο
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 1/2 κουτάλι του γλυκού σόδα μαγειρική
- 1 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γραμμάρια γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
- 3 μπανάνες ώριμες λιωμένες
- 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με τη ζάχαρη για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.
Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι κι ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να γίνει ομοιογενές. Τέλος βάζουμε τις μπανάνες και τις σταγόνες σοκολάτας.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.