Η πιο δροσερή τούρτα!
Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά για το κέικ:
- 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 ½ κγ μπέικιν παουντερ
- ½ κγ. Σόδα
- 125 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 230 γρ μέλι
- 2 αυγά μεγάλα (large)
- 200 γρ αποξηραμένα cranberries
- 50 ml.κονιακ
Υλικά για το frosting
- 125 γρ. γιαούρτι
- 40 γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 κσ αποξηραμένα cranberries
Πως τη φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Λαδώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση 24 εκ. Βάζουμε μια λαδόκολλα από πάνω ώστε να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια του σκεύους λαδώνουμε ελαφρά και αυτή.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα cranberries και το κονιάκ και τα αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι το μπέικιν και τη σόδα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το γιαούρτι το μελί και τα αυγά.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μελί το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε τη ζύμη στο σκεύος.
Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να τρυπάμε με ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό από τη ζύμη.
Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Παράλληλα φτιάχνουμε το frosting ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι και την άχνη.
Απλώνουμε το frosting πάνω από το κέικ και πασπαλίζουμε από πάνω με τα cranberries
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com