Η κλασική συνταγή της μαμάς!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 κιλά αρνί (μπούτι ή σπάλα, σε μεγάλα κομμάτια)
- 8 πατάτες (μεγάλες, κομμένες κυδωνάτες)
- 1½ κούπα λευκό κρασί
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ζωμό λαχανικών (σε μορφή gel)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C.
Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε στη μέση και μετά κάθετα σε τρία σημεία ώστε να σχηματίσουμε κάπως χοντρές λωρίδες όμοιες με το κυδώνι.
Τις τοποθετούμε στο ταψί και προσθέτουμε το κρασί, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα ξύλο κοπής απλώνουμε το αρνί και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και κατά προτίμηση λίγο ακόμη άνηθο. Τοποθετούμε το αρνί πάνω από τις πατάτες και σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Στην συνέχεια κλείνουμε πολύ καλά με δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C. Κατεβάζουμε στους 150°C και ψήνουμε άλλες 2 ώρες και 30 λεπτά. Τέλος ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180°C για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι το αρνί και οι πατάτες να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com