Μια παραδοσιακή συνταγή που θα αγαπήσετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 500γρ. πένες
- 4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, από το βαζάκι
- 250 γρ. κατίκι
- 1/2σκ. σκόρδο
- 1/4 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ελιές ροδέλες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τις φτιάχνουμε:
Βράζουμε τις πένες σε αρκετό αλατισμένο νερό για 10'.
Βάζουμε στον κάδο του μούλτι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Μόλις ετοιμαστεί αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις βράσουν οι πένες τις αδειάζουμε στο μπολ με τον πουρέ, ρίχνουμε το κατίκι, τις ελιές, το μαϊντανό, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Σερβίρουμε τις πένες ζεστές πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com