Θα ξεχάσετε όποια άλλη τυρόπιτα έχετε δοκιμάσει.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. Αλεύρι
- 250 γρ. Νερό
- 15 γρ. Ξύδι
- 5 γρ. Αλάτι
- 3 γρ. Baking powder
Για τη γέμιση:
- 350 γρ. Φέτα, τριμμένη
- 350 γρ. Κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
- Λάδι για το τηγάνισμα
Πως τη φτιάχνουμε:
Για τη ζύμη: Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά ανακατεύοντας τα καλά. Προσθέτουμε το ξύδι, το λάδι και σε μικρές δόσεις το νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη ομοιόμορφη που να μη κολλάει στα τοιχώματα. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε οκτώ μπαλίτσες, τις τοποθετούμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τις σκεπάζουμε με μια κάπως υγρή πετσέτα ή με μεμβράνη τροφίμων. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
Στη συνέχεια ανοίγουμε ένα ένα ζυμαράκι με τη βοήθεια ενός λεπτού πλάστη μέχρι να γίνει λεπτό φύλλο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ρίχνουμε λίγο αλεύρι κάθε φορά που χρειάζεται για να μη κολλήσει.
Όταν είναι έτοιμο, τοποθετούμε τη γέμιση, που έχουμε ετοιμάσει σε ένα μπολ, από το κέντρο του φύλλου και προς τα κάτω κατά μήκος του. Αλείφουμε την περίμετρο του φύλλου με λίγο λάδι και κλείνουμε λίγο τις δύο πλευρές αριστερά και δεξιά ώστε να μη φύγει η γέμιση.
Τυλίγουμε σε ρολό, όχι πάρα πολύ σφιχτά, και τέλος πιάνουμε τις δύο άκρες και τις στρίβουμε ώστε να σχηματίσουμε ένα σαλιγκάρι..
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα ζυμαράκια.
Για το τηγάνισμα: Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή σε ένα κατσαρολάκι να κάψει.
Ρίχνουμε μέσα την πίτα μας με προσοχή να μην τρυπήσει και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Για να τη γυρίσουμε καλό είναι αν δεν έχουμε τσιμπίδα να το κάνουμε με δύο πιρούνια ώστε να μη σπάσει.
Βγάζουμε την πίτα από το τηγάνι, αφήνουμε δύο λεπτά να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί από το λάδι και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com