Θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας συνταγές!
Τι θα χρειαστούμε:
- 800 γρ. κρεμμύδια κομμένα στη μέση και έπειτα κομμένα κάθετα σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 ml. λευκό κρασί
- 500 ml. νερό
- 1 κύβο ζωμό μοσχαριού
- 2 γαρύφαλλα ολόκληρα
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μισό κεφάλι σκόρδο
- Αλάτι
- 6 φέτες μπαγκέτα
- 20γρ. κασέρι τριμμένο
- Κονιάκ για το σερβίρισμα
Πως την φτιάχνουμε:
Βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί ανακατεύοντας με τη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον κύβο, το νερό και με ένα τούλι τυλίγουμε τα γαρύφαλλα, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το μπουκετάκι μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα, μόλις ετοιμαστεί η σούπα τη μεταφέρουμε σε μια μικρή γάστρα τοποθετούμε από πάνω τις φέτες ψωμιού και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Ψήνουμε μέχρι να φρυγανίσει το ψωμί και το τυρί έχει πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε σε πιάτα με μια φέτα ψωμί και λίγες σταγόνες κονιάκ από πάνω.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com