Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας.
Τι θα χρειαστούμε:
- 60 ml. ελαιόλαδο
- 4 σκ. σκόρδο, λιωμένες και χωρισμένες στα δύο
- 2 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 700 γρ. τριμμένες ντομάτες
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 50 γρ. ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, και έξτρα για το γαρνίρισμα
- 1 μοτσαρέλλα, κομμένη σε κάθετες φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φορύρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μισό σκόρδο, το δεντρολίβανο και ανακατέβουμε με μια κουτάλα για 1'.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 10'-12' μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασί από τις ντομάτες.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τα χέρια τον κιμά, το ψωμί, το αυγό, το υπόλοιπο σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, πλάθουμε σε κεφτεδάκια τον κιμά και αφήνουμε στην άκρη. (το μέγεθος των κεφτέδων είναι όσο το μέγεθος ενός καρυδιού)
Ζεσταίνουμε ένα δεύτερο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα για περίπου 5'.
Μόλις ετοιμαστούν οι κεφτέδες και η σάλτσα είναι έτοιμη, αδειάζουμε τους κεφτέδες στο τηγάνι με τη σάλτσα προσέχοντας οι κεφτέδες να είναι δίπλα ο ένας στον άλλο, από πάνω βάζουμε τις φέτες τις μοτσαρέλλας και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10'.
Μόλις ετοιμαστεί γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com