Ποιος θα αντισταθεί και δεν θα την φτιάξει;
Τι θα χρειαστούμε:
- 150 γρ. Ασπράδι αυγού
- 150 γρ. Ζάχαρη
- 150 γρ. Άχνη ζάχαρη
Για την κρέμα σαντιγί
- 400 ml Κρέμα γάλακτος
- 20 γρ. Άχνη ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
- Μαρμελάδα φράουλα
Πως τη φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C με αντιστάσεις.
Για τη μαρέγκα: Τοποθετούμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και προσαρμόζουμε το σύρμα.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 45 δευτερόλεπτα και στην συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε σε αυτή τη ταχύτητα για 20 λεπτά συνολικά μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
Σταματάμε το μίξερ και αφού κοσκινίσουμε τη άχνη την προσθέτουμε σε 3 δόσεις ανακατεύοντας με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα μαρέγκας στο κέντρο και στις τέσσερις γωνίες. Στρώνουμε μια λαδόκολλα και πατάμε καλά να κολλήσει.
Βάζουμε 3-4 κουταλιές από τη μαρέγκα σε μια μεριά και δίνουμε σχήμα. Για να σχηματίσουμε λακούβα, παίρνουμε ένα άλλο κουτάλι και το βουτάμε σε ένα ποτήρι με νερό. Έπειτα το βυθίζουμε μέσα στην μαρέγκα μέχρι να σχηματιστεί ένας χώρος. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για την υπόλοιπη ποσότητα.
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες. Μετά το πέρας αυτού του χρόνου, κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί μέσα μέχρι να κρυώσει καλά.
Για τη σαντιγί: Σε ένα μπολ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τα χτυπάμε με το μίξερ ή έναν αυγοδάρτη μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα που θα έχει τη μορφή γιαουρτιού.
Για τη συναρμολόγηση του γλυκού: Παίρνουμε μια μαρέγκα και γεμίζουμε τη λακούβα που κάναμε πριν με λίγη σαντιγί. Έπειτα προσθέτουμε 2 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com