Πρωτότυπο και υπέροχο!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 έτοιμη ζύμη πίτσας
- 3 – 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 450 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
- 380 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- 100 γρ. τυρί μετσοβόνε, τριμμένο
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. μουστάρδα, απαλή
- 130 γρ. μασκαρπόνε
- 50 ml ζωμό κοτόπουλου
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Παπαρουνόσποροι, για το πασπάλισμα
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα
Πως τα φτιάχνουμε:
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2 – 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές.
Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 – 10 λεπτά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το μετσοβόνε, το μασκαρπόνε, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 25 x 15 εκατοστά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση αφήνοντας 2 εκ. κενό στα πλάγια.
Διπλώνουμε προς τα μέσα τις δύο μικρές πλευρές και τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τις μακριές πλευρές.
Τσιμπάμε τις άκρες έτσι ώστε να σφραγίσει καλά το ρολό, βουτυρώνουμε την επιφάνεια του με τη βοήθεια ενός πινέλου και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.
Μεταφέρουμε το ρολό σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 – 35 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ζυμάρι.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com