Σήμερα δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. παντζάρια, βρασμένα
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1/4κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα:
- 150 γρ. βούτυρο
- 7-8 φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένα
Πως τα φτιάχνουμε:
Στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια χτυπάμε τα παντζάρια μέχρι να γίνουν πουρές.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τον πουρέ από τα παντζάρια και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει μια κολλώδης ζύμη.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ και την απλώνουμε σαν κορδόνι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόβουμε με ένα ίσιο μαχαίρι σε κάθετα μικρά κομματάκια 4εκ. και αλευρώνουμε ελάχιστα τα νιόκι.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Μόλις βράσει προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε σε δόσεις τα νιόκι.
Μόλις τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας τα παίρνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος με κρύο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός.
Έπειτα τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος που έχουμε πασπαλίσει με ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα νιόκι.
Ζεστάνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το φασκόμηλο.
Αφήνουμε για 1 λεπτό να αρωματιστεί το βούτυρο και προσθέτουμε τα νιόκι αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com