Σήμερα θα προσπαθήσουμε να γίνουμε…σεφ!
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. ζυμαρικά φουσίλι (fussili)
- 50 γρ παρμεζάνα, τριμμένη & έξτρα για το σερβίρισμα
- 100 ml. γάλα
- 150 γρ baby σπανάκι
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 7 – 8 φέτες μπρεζάολα
Πως τα φτιάχνουμε:
Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι γράφει η συσκευασία, στη συνέχεια τα σουρώνουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγο ηλιέλαιο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι (κρατάμε μερικά φυλλαράκια για το ντεκόρ) και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν. Στη συνέχεια τα περνάμε από το πολυκοπτικό με τα μαχαίρια μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Μόλις το ετοιμάσουμε το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τα 50 γρ. παρμεζάνα και το γάλα σε ένα τηγάνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτουμε τον πουρέ σπανάκι και τέλος τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει τελείως η σάλτσα.
Σερβίρουμε σε πιάτα και προσθέτουμε την μπρεζάολα, τα φύλλα σπανάκι και την παρμεζάνα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com