Πανεύκολη και γρήγορη!
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 70 γρ. καρύδια
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- 120 γρ. βούτυρο, παγωμένο & κομμένο σε κυβάκια
Για τη γέμιση:
- 300 γρ. Κεράσια
- 1 κ.σ. κοφτή κορν φλάουερ
- 1 ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
- 35 γρ. ζάχαρη κρυσταλική & έξτρα για το πασπάλισμα της ζύμης
- 2 κ.σ. γάλα, για το άλειμμα της ζύμης
Πως τη φτιάχνουμε:
Για τη ζύμη: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Τοποθετούμε τα καρύδια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 5 -6 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους. Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν καλά.
Έπειτα τα αδειάζουμε στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια και τα θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα καρύδια, την κανέλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και φορώντας γάντια μίας χρήσης ξεκινάμε να τρίβουμε το βούτυρο με το μείγμα αλευριού.
Μόλις το μείγμα μοιάζει με βρεγμένη άμμο ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Του δίνουμε σφαιρικό σχήμα, το τυλίγουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να σφίξει.
Εκτέλεση για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε τα κεράσια, το κορν φλάουερ, το χυμό λεμόνι, και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε σιγά-σιγά με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.
Εφόσον έχει περάσει μία ώρα από τη στιγμή που τοποθετήσαμε τη ζύμη στο ψυγείο, την ξεσκεπάζουμε και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο αλευρωμένες λαδόκολλες. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι σε κυκλικό σχήμα διαμέτρου 12 εκ.
Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και μεταφέρουμε τη ζύμη μαζί με τη δεύτερη λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου.
Στη μέση της ζύμης αδειάζουμε τη γέμιση με τα κεράσια αφήνοντας 2 εκ. κενό ώστε να μπορέσουμε να διπλώσουμε τις άκρες.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τις άκρες της ζύμης με το γάλα.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τη ζύμη με ζάχαρη και ψήνουμε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα η ζύμη και η γέμιση αρχίσει να κοχλάζει.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com