Για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Τι θα χρειαστούμε:
- 400 γρ. βρώμη
- 150 γρ. μέλι
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. σουσάμι
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 70 γρ. ηλιόσπορος
- 70 γρ. μαύρες σταφίδες
- 40 γρ. goji berries
- 30 γρ. παπαρουνόσπορος
- 2 Βανίλιες
Πως το φτιάχνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την βρώμη, τα αμύγδαλα, τον ηλιόσπορο, το σουσάμι, τις βανίλιες και τον παπαρουνόσπορο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ηλιέλαιο.
Τα αφήνουμε να ζεσταθούν και τα προσθέτουμε στο μείγμα της βρώμης. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας μία με δύο φορές ώστε να ψηθεί ολόκληρο το μείγμα ομοιόμορφα.
Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες, τα goji berries και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com