Μια κλασική κι αγαπημένη συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένο σε κυβάκια
- 120 ml. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
- κρέμα γάλακτος
- ¼ μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 500 γρ. μακαρόνια
- Αλάτι-πιπέρι
- Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Πως τη φτιάχνουμε:
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και κρατάμε 120ml. από το νερό.
Καίμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την καπνιστή πανσέτα και της δίνουμε χρώμα χωρίς να την ανακατεύουμε συνέχεια.
Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com